IMG 7210aa BorderMaker

De vrienden van Bar Dancing 't Skuurtje bedenken regelmatig leuke dingen.

Na het geweldige succes van vorig jaar toen de vriendengroep zich in het zweet heeft gewerkt tijdens de Highland Games, die men een week voor de Winkeler Kermis organiseerde en daarmee een mooie opwarmer had voor dit jaarlijks terugkerende feestje.

IMG 7190 BorderMaker

Werd dit keer het plan geboren, om samen op pad te gaan met een snorfiets. De mannen van de vrienden en vriendinnengroep moesten dus op zoek naar geschikte modellen. Marktplaats werd afgezocht en er werden twaalf verschillende machines gevonden. Met een aanhanger werden ze uit alle hoeken van de Provincie gehaald.

IMG 7191aa BorderMaker

Het sleutelen kon beginnen voor de tien mannen. Er bleven twee machines als reserve. Er werd een beroep gedaan op één van de moeders, die geweldige hesjes heeft gemaakt met de toepasselijke titel op de rug "MC No Cilinder".

IMG 7192aa BorderMaker

Zaterdag j.l. was het zover, rond de klok van 9.00 uur werden de eerste snorfietsen gestart, om naar het beginpunt te rijden en daar nog even koffie te drinken. De toeters op de snorfietsen werden vooraf al flink gebruikt Al snel werd duidelijk dat er één van de snorfietsen niet wilde starten, het vertrek werd dan ook even uitgesteld.

IMG 7194aa BorderMaker

Gelukkig kwam het toch nog goed en konden de mannen nog even poseren voor een foto en daarna vol gas vertrekken.

IMG 7197aa BorderMaker

Al eerder op de ochtend hadden alle mannen een plaats in Nederland moeten bedenken en opschrijven op een blaadje, die allen in een bakje gingen. Ondergetekende mocht de trekking verrichten en haalde de plaats Haarlem naar boven. Op zondag keren de mannen weer terug.

IMG 7205aa BorderMaker

Er is ook een speciaal geprepareerde bezemwagen gereed gemaakt voor de noodgevallen.

Update:

De rit is goed verlopen en er is heel veel gelachen. De bedoeling was om ergens te overnachten, maar door de vakantieperiode, was er nergens een plekje vrij voor de tien mannen. Daarom werd er tot diep in de nacht doorgereden. Het zitvlees werd wel even op de proef gesteld, want als je bijna 24 uur onderweg bent, dan kan het ietwat beurs aanvoelen. Uiteindelijk keerde het gezelschap om 7.00 uur in de zondagmorgen weer terug in Winkel. Wie de belevenissen van uur tot uur wil horen, zoekt de mannen tijdens de Winkeler Kermis maar even op, want ze zijn er alle dagen en zitten vol verhalen.