raboton

Rabobank doneert € 37.956,= aan verenigingen.

Maatschappelijke betrokkenheid staat bij Rabobank Kop van Noord-Holland hoog in het vaandel. Onder andere via het fonds Raboton keert de Rabobank jaarlijks een gedeelte van de winst uit aan sociale, maatschappelijke en culturele projecten en initiatieven in haar werkgebied.

Wie krijgen een donatie?

• Bewonersvereniging de Zuidooster in Den Helder ontvangt een donatie van € 5.600,- voor de aanschaf van een fietsmolen.

• Stichting beheer dorpshuis Wieringerwaard krijgt € 10.000,-om een oude school te verbouwen tot dorpshuis en zo de leefomgeving van het dorp te versterken.

• Stichting Bloemencorso Winkel schaft nieuwe portofoons aan met hun donatie van € 996,-.

• OBS de Frankendael in Callantsoog krijgt een bijdrage van € 2.500,- om een schommel te kopen.

• Schietsportvereniging de Wieringermeer in Wieringerwerf ontvangt € 960,- voor vier kaart transporteurs.

• Stichting Cultuurhuis de Kolk in Lutjewinkel gaat met de donatie van € 10.000,- de leefbaarheid van het dorp verbeteren door het gebouw te renoveren.

• Stichting Zijper Museum in Schagerbrug gaat met de € 7.900,- goede verlichting voor in de zaal aanschaffen.

Een aandeel in elkaar

De Raboton is een fonds van de Rabobank, met als doel een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Drie keer per jaar buigt de commissie zich over nieuwe aanvragen. “Alle aanvragen worden zorgvuldig doorgelezen en beoordeeld,” zegt voorzitter Siem de Wit. “We kijken niet alleen naar de financiële onderbouwing, maar ook naar de omstandigheden. Wat heeft de vereniging of stichting er bijvoorbeeld zelf aan gedaan om geld bij elkaar te krijgen? Die informatie weegt mee in de beoordeling. Samen bereik je meer dan alleen, daar geloven we echt in”.

Zelf ook een wens voor uw vereniging of stichting?

Eind oktober komt de commissie Raboton weer bij elkaar. U kunt een aanvraag voor een donatie indienen via de website van Rabobank Kop van Noord-Holland www.rabobank.nl/kvnh