Dagboekschrijven BorderMaker

Het Mantelzorgcentrum organiseert op woensdag 19 juli de zomerafsluiting.

Dat doen we in Schagen met een workshop Dagboekschrijven. De workshop, onder leiding van Christine de Vries, is in de Blokhut, Loet 10, Schagen van 13.30 tot 15.30 uur. Mantelzorgers hebben geen schrijftalent nodig. Het gaat vooral om het ordenen van gedachten en die gedachten op papier zetten. De workshop is gratis. Mantelzorgers uit Den Helder, Hollands Kroon en Schagen melden zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan.

Dagboekschrijven, een creatieve vorm van zelfzorg

‘Dagboekschrijven? Daar heb ik geen tijd voor hoor!’ Juist voor deze mantelzorgers is de workshop bedoeld. Het schrijven hoeft helemaal niet veel tijd te kosten om effectief te zijn. Christine de Vries laat zien dat dagboekschrijven goed is om gedachten te ordenen en emoties te verwerken. Schrijven kan rust en ruimte geven, wat de deelnemer een gezonder mens maakt. Deze workshop gaat niet om het goed of mooi leren schrijven. Met korte en speelse schrijfoefeningen leren mantelzorgers hun zorgen van zich af te schrijven.

Christine de Vries

Christine de Vries (1963) geeft sinds 1993 cursussen dagboekschrijven die zij zelf heeft ontwikkeld. Hierbij staat niet het eindproduct maar het creatieve schrijfproces centraal, met aandacht voor persoonlijke en spirituele groei en zingeving. Eerder schreef zij onder meer 'Dagboek als spiegel, een handboek vol inspiratie' en 'Innerlijk pelgrimeren, schrijvend op weg naar je hart'.

Meer informatie: www.shodo.nl

Aanmelden

De workshop is op woensdag 19 juli van 13.30 tot 15.30 uur in De Blokhut, Loet 10 in Schagen. De workshop is gratis voor mantelzorgers uit de regio’s Schagen, Den Helder en Hollands Kroon dankzij subsidies vanuit gemeenten. Aanmelden is verplicht en dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie

Voor meer informatie over deze activiteit of andere vragen, kunnen mantelzorgers bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223 – 74 70 09 of een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Foto: Ingezonden