huurk003

De Huurderskoepel, het overkoepelend orgaan van huurdersverenigingen in het noordelijk werkgebied van Wooncompagnie, krijgt maandag 29 mei bezoek van de ambtelijke top van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Aanleiding zijn met name de prestatieafspraken die de huurdersverenigingen en Wooncompagnie maakten met verschillende gemeenten. ‘Wij vinden het een eer dat het ministerie ons bezoekt en interesse toont in wat wij doen en willen bereiken,’ aldus een woordvoerder van de Huurderskoepel.

Informatie over werkzaamheden

De afgevaardigden van het ministerie willen door het bestuur van de Huurderskoepel worden geïnformeerd over de diverse werkzaamheden, activiteiten en ontwikkelingen. Ook hoort de ambtelijke top graag waar de Huurderskoepel tegen aanloopt en waar de speerpunten liggen.

Aandacht voor prestatieafspraken

Specifieke aandacht gaat uit naar de prestatieafspraken die de huurdersverengingen en Wooncompagnie hebben gemaakt met gemeentes, over onder meer de beschikbaarheid van voldoende betaalbare sociale huurwoningen, duurzaamheid en leefbaarheid.

‘Een erkenning’

Het bestuur van de Huurderskoepel ziet het bezoek uit Den Haag als ‘een erkenning’ voor het vele werk dat zij verzetten voor de huurders van Wooncompagnie. De huurdersverenigingen zetten zich sinds jaar en dag in voor de belangen van huurders. In het zuidelijk deel van het werkgebied kunnen huurders van Wooncompagnie terugvallen op De Vijfhoek.