PICT0608aa BorderMaker

In 1985 was het precies veertig jaar geleden, dat Nederland bevrijd werd.

Een speciaal comité wilde hier een bijzondere dag van maken voor jong en oud. Zo werd de hulp ingeroepen van de Jongerenverenigingen WJN uit Winkel, Onder de Kastanje uit Nieuwe Niedorp en het Nieuwe Uitzicht uit Lutjewinkel.

Er werd een volledig dagprogramma in elkaar gezet, dat al vroeg in de morgen in een grote tent in Park de Meet van start ging. Een kerkdienst, een optreden van de Bigband, een clown en kinderdisco waren het dagprogramma. In de avond kwam Disco '82 ten tonele en was er een band te zien en te horen. Het werd een geweldig feest, dat een éénmalige activiteit zou worden.

Het liep echter anders, want de tent heeft twintig jaar gestaan, de organisatie werd steeds professioneler en heeft er uiteindelijk een punt achter gezet. Het feest werd later voortgezet in de Niedorphal in Winkel en de organisatie was in handen van enkele horeca-ondernemers, uiteindelijk kreeg het feest een vaste plek bij café Beentjes in Winkel, ook voor 5 mei 2017 heeft men weer een leuk muzikaal programma.

Op dit moment zijn een aantal personen aan het onderzoeken of de tent weer kan terugkeren op de oude plek en het feest op de ouderwetse manier kan worden gehouden.

Hiervoor is een poll op de Niedorp-Facebookpagina in het leven geroepen, waarop de leden een stem kunnen uitbrengen.

Dit bericht krijgt zeker een vervolg.