Cursus Archief 2016 FO1005086 Custom

Ook dit najaar heeft het Regionaal Archief Alkmaar weer een reeks inspirerende introductiemiddagen, workshops en spreekuren.

Deze zijn geschikt voor zowel de geïnteresseerde beginner als de meer gevorderde onderzoeker. Een deel hiervan is zelfs gratis.

Vanaf september is er elke maand een introductiemiddag voor geïnteresseerden die nog niet zo bekend zijn met het doen van archiefonderzoek. U krijgt antwoord op de vraag hoe u informatie vindt over uw voorouders, de plek waar u woont of een historische gebeurtenis. Elke maand is er ook een spreekuur voor mensen die behoefte hebben aan deskundige begeleiding bij hun (voorouder)onderzoek. Wilt u leren oud schrift te lezen? Dat kan ook met de speciale cursussen voor beginners en gevorderden.

Het volledige aanbod met informatie over de inhoud, data en eventuele kosten is te vinden op archiefalkmaar.nl/cursus. Vooraf aanmelden altijd noodzakelijk via archiefalkmaar.nl/aanmelden of 072 - 850 82 00.

Het Regionaal Archief Alkmaar bewaart archieven van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Langedijk, Schagen en Texel

Foto: Tekenles van Kunst zij ons Doel in het voormalige gebouw van het Stedelijk Museum Alkmaar aan de Breedstraat. Vervaardiger onbekend. Bron ‘Regionaal Archief Alkmaar’