IMG 6380 BorderMaker

Het Rundveemuseum in Aartswoud opent vanaf 14 mei de deuren voor het zomerseizoen.

Het ‘levende’ rundveemuseum herbergt bijzondere dieren waarover veel te vertellen is. Oorspronkelijke Hollandse koeienrassen zoals Baggerbonten en Maas-Rijn-IJssel vee lopen in het weiland achter de potstal. Vaak springen er kalfjes in het rond. Ook kleinvee zoals geiten en schapen, en bijzondere kippen en ganzen zijn druk bezig met hun nageslacht. Op het erf staan de oude fruitboomrassen in bloei, en als nieuwste aanwinst is een duiventil geplaatst met als bewoners twee Gelderse slenken.

De duiventil staat bij twee bijgebouwen van het museum. De kapschuur is in gebruik als werkruimte voor de cliënten van de Prinsenstichting. Zij bewonen de geheel verbouwde stolpboerderij aan de voorkant en zorgen o.a. voor het vee. Minder bekend is dat zij ook houten producten maken. In het sinds vorig jaar geopende winkeltje ‘Bai Alie’ zijn deze bijzondere houten spullen te koop. Er zijn decoratieve kleine spullen, maar ook meubeltjes die fraai opgeknapt zijn. Stoere houten banken zijn op bestelling leverbaar. Vogelhuisjes en insectenhotels sluiten mooi aan bij het motief van het Rundveemuseum: diversiteit in de natuur porberen te waarborgen…

Een bezoekje aan het museum kan op woensdag, zaterdag en zondag vanaf 13.00 tot 16.30 uur en is leuk en leerzaam voor kinderen en hun ouders! Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden op Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl