IMG 5689-BorderMaker

Een vijftigtal gasten werden op woensdagavond 4 november door Marcel en Suzanne Bark verwelkomd in hun Restaurant ‘de Rijd‘ in Nieuwe Niedorp.

Het was dit jaar alweer voor de negende keer dat ze een van hun restaurants beschikbaar stelden voor het jaarlijkse Dorcas Gala Diner. De zaal zag er weer sfeervol uit en tegen half acht had iedereen een plekje gevonden aan een van de tafels. Traditiegetrouw werkte het personeel belangeloos mee aan deze avond. Een prachtig voorbeeld van betrokken medewerkers die oog hebben voor de noden in de wereld. Na het welkomstwoord begon het personeel met het opdienen van de eerste gerechten. We werden deze avond vergast op een zeven gangen Amuse Diner.

Foto Dorcas Diner 20153

Het voordeel van dit concept is dat de gasten gedurende het diner van plaats kunnen wisselen. Tussen de gangen door was Meindert Nieuweboer als Kees Waaijer weer ouderwets op dreef met zijn humoristische verhalen in het West-Friese dialect. Aan het einde van deze avond maakte Marcel Bark bekend dat er een bedrag van € 3.340,00 naar het Adopt a Student project van Dorcas gaat. Dit project wordt door de Dorcas Ondernemers Noord-Holland Noord ondersteund. Via dit project studeren momenteel ruim 100 studenten en zijn er inmiddels al ruim 150 afgestudeerd. In zijn slotwoord bedankte Gerke Terpstra van Dorcas Marcel en Suzanne Bark en hun personeel voor hun inzet en benadrukte hij het belang voor Dorcas van dit soort initiatieven.

Adri Wijnker

Dorcas Ondernemers NHN