IMG 3053 640x480-BorderMaker

Zaterdag 27 september houdt ANBO afdeling Niedorp een Open Huis in dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp.

Daarin kunt u kennis maken met ANBO. Er wordt informatie gegeven over de vele activiteiten die lokaal en landelijk aangeboden worden. De gymgroep en de koersballers geven demonstraties, de biljarters zijn aanwezig. Het Open Huis is van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Wat heeft de afdeling Niedorp u te bieden?

Leden krijgen bij een aantal lokale ondernemers en winkels kortingen op vertoon van hun ledenpas. Er is een aantrekkelijk en gevarieerd jaarprogramma waarin maandelijks een activiteit wordt aangeboden, veelal tegen een gereduceerde prijs. Excursies, lezingen, muziek vullen dit programma. Er worden computercursussen voor ouderen aangeboden. ANBO- leden krijgen € 20,- korting op het cursusgeld. ANBO-leden kunnen gratis computerhulp aan huis krijgen.

U kunt gratis gebruik maken van de belastingservice. De afdeling heeft belastingadviseurs die uw belastingaangifte kunnen verzorgen. Er is een vrijwillig ouderen adviseur die u kan helpen als u vragen heeft over o.a. huurtoeslag, wonen/woonaanpassingen, Wmo, sociale contacten.

Op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur is er ‘soos’ in dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorp waar u kunt biljarten en koersballen. Ook is er een internetcafé. Op donderdagochtend om 10.00 uur is er in de Prins Maurits senioren gymnastiek onder leiding van mevrouw Barbara Grooteman. U bent van harte welkom. Kom eens vrijblijvend langs en maak kennis met ANBO.

Daarnaast is ANBO met 180.000 leden een grote landelijke organisatie voor de behartiging van de belangen van niet-werkenden senioren. Er is geen leeftijdsgrens om lid te worden. Er is een constante lobby in politiek Den Haag. Een grote sterke organisatie betekent invloed op het beleid. Door deel te nemen aan de zorg -en energie collectieven kunt u flink besparen op uw ziektekostenverzekering en energierekening.

ANBO start internetcafé

Nu het internet café van het Rode Kruis op donderdag in De Koppeling is gesloten kunt u met uw vragen op woensdagmiddag bij ANBO terecht. Op de ANBO-soos is nu ook een internetcafé van 14.00 tot 16.30 uur. Kosten: € 2,- .