baan maurits2fffb6d562a863daf5923b61ec08fe54 640x480

Inwoners uit de postcodegebieden van de voormalige gemeente Niedorp worden uitgenodigd om deel te nemen voor een fitheidstest.

Binnenkort valt daarvoor de uitnodiging in de brievenbus. In de uitnodiging wordt gesproken over deelname vanaf 65 jaar. De fitheidstest is echter voor inwoners vanaf 60 (tot 80) jaar.

Fitheidstest in de Prins Maurits

Sportservice Schagen organiseert in samenwerking met de Lokaal Samenwerkende Bonden Ouderen Hollands Kroon een fitheidstest op vrijdag 12 september 2014 van 10.00 tot 16.00 uur in dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79 in Nieuwe Niedorp. Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon naar ‘Prins Maurits’ komen en tot uiterlijk 15.00 uur beginnen met de fitheidstest. U hoeft niet in sportkleding te komen. Zolang u zich maar prettig voelt in wat u aan heeft en er goed in kunt bewegen. Er zijn twee adviseurs aanwezig die u na de fitheidstest kunnen voorzien van een persoonlijk (beweeg)advies. Als u dat wenst kunt u zich aansluitend opgeven voor een beweegprogramma in de buurt (kosten per les € 3,--).

Waarom een fitheidstest?

Uit onderzoek blijkt dat met het ouder worden, het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt. Vandaar dat wij inwoners van 60 jaar en ouder uitnodigen om aan deze fitheidstest deel te nemen om zo, als u daar behoefte aan heeft, (weer) sportief actief te worden en samen met anderen het plezier in bewegen te ervaren.

Geen behoefte op dit moment?

Wij kunnen ons voorstellen dat u nu nog geen behoefte heeft aan een fitheidstest en/of een (nieuw) beweegaanbod, omdat u zelf nog voldoende actief beweegt. Het is de bedoeling dat de fitheidstesten om de paar jaar herhaald worden. Wellicht zien wij u dan een volgende keer.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Sportservice Schagen, consulent breedtesport Ellen Schouten, telefoon: 0224-214774, of emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Foto: Internet