IMG 6331bb BorderMaker

Vrijdagavond werd de jaarvergadering gehouden van het brandweerkorps met de kazerne in Winkel. De vergadering stond dit jaar later op de planning dan normaal, omdat de voorgaande maanden vol stonden met andere activiteiten.

Paul Mens en Arno van Berkel hadden de avond weer prima in elkaar gezet.

IMG 6286bb BorderMaker

Richard Breebaart werd naar voren geroepen omdat hij een aanstormend talent is, hij is nog maar zeer kort bij de brandweer en is al op de hoogte van heel veel dingen.

IMG 6292bb BorderMaker

Maar liefst tien personen hadden het afgelopen jaar hun vrachtwagenrijbewijs weten te behalen en de mannen kregen allen een bon voor een aantal heats op de kartbaan in Schagen.

IMG 6299bb BorderMaker

Chris Witsmeer (30 jaar), KW v/d Molen (25 jaar) en Peter van Baaren (25 jaar) zijn al vele jaren zeer betrokken bij het brandweerkorps in Winkel en werden daarom even in het zonnetje gezet.

IMG 6303bb BorderMaker

Er werd ook afscheid genomen van Bottelier Wietse Boukes, die zeer lang betrokken is geweest bij het brandweerkorps met als thuisbasis Winkel.

IMG 6314bb BorderMaker

En toen kwam het moment om de Brandweerman van het jaar en de vrouw van de brandweerman bekend te maken.

Burgemeester van Dam was aanwezig om de prijs uit te reiken. Met algemene stemmen hadden de brandweermannen gekozen voor Paul en Linda. Omdat ze na de brand in de kazerne meteen spontaan aanboden dat een lange tijd gebruik kon worden gemaakt van de kantine in Museum Collection '39 - '45. Deze waardering voelde dan ook als een groot dankjewel.

IMG 6340bb BorderMaker

Ondertussen hebben de brandweermannen een tijdelijk onderkomen gekregen op het eigen terrein van de kazerne. De brandweerwagens stonden toen tijdelijk in het museum en in het naastgelegen pand van Roy Berger (ook brandweerman). 

Tijdens de avond bleek dat de brand in de eigen kazerne op 24 oktober 2023 een enorme inpact heeft gehad op het korps en tot op de dag van vandaag nog steeds doorwerkt op de manschappen, de andere kant van het verhaal is, dat het team alleen maar hechter is geworden ondanks het (tijdelijk) wegvallen van hun clubhuis. Er zal nog wel wat tijd over heen gaan, voordat de oude kantine weer in gebruik kan worden genomen.

Binnen een aantal uren na de brand was het brandweerkorps alweer operationeel en dat is een teken dat de mannen de schouders er meteen weer onder hebben gezet.

Na het officiële gedeelte kon er op vrijdagavond nog volop worden nagepraat in een ontspannen sfeer.