Logo zwart transparant BorderMaker

Stichting Nieuwe Buren Niedorp zoekt voorlezers voor het nieuwe seizoen van VoorleesExpress in Winkel, Nieuwe Niedorp, ’t Veld en Kolhorn!

Sinds een paar jaar is de Stichting Nieuwe Buren Niedorp actief bezig voor statushouders, dus mensen die uit Syrië, Somalië enz. gevlucht zijn. We organiseerden een festival en elke vrijdagmorgen is er voor hen een Taalcafé in de Roode Eenhoorn in Nieuwe Niedorp, waarin zij andere mensen kunnen ontmoeten en kunnen oefenen in de Nederlandse Taal.

Onze stichting heeft begin dit jaar via subsidiegevers geld beschikbaar gekregen voor o.a. het opzetten van VoorleesExpress in Winkel en Nieuwe Niedorp.

Voor het voorlezen zoekt Stichting Nieuwe Buren Nieuwe Niedorp en VoorleesExpress vrijwilligers!

Wat doet een voorlezer:

Als voorlezer lees je wekelijks een uurtje voor aan een kind met een taalachterstand.

Twintig weken

Je komt twintig keer bij het gezin thuis op een vast moment.

Kennismaking met Taal

Als voorlezer laat je kinderen èn de ouders kennismaken met interactief voorlezen, boekjes, verhalen, taalspelletjes enz.

Thuissituatie

Samen met het gezin kijk je, hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator.

Meer weten of meedoen?

Kijk op www.voorleesexpress.nl

Meer informatie en/of aanmelding als voorlezer bij:

VoorleesExpress Niedorp email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

t.a.v. :

voor Kolhorn: Nel Groet, coördinator

voor ’t Veld: Tine van den Berg, coördinator

voor Nieuwe Niedorp en Winkel: Ria Potter, coördinator