059 BorderMaker

‘Volgend jaar ga ik weer mee!’

Karten, laser gamen, bowlen, vraag iedere jongere om mee te gaan en hij is enthousiast. Zo ook een jonge mantelzorger. Maar wat deze dag bijzonder maakte was dat de jonge mantelzorgers zich onder gelijkgestemden bevond. Iedereen had iemand in het gezin met een langdurige ziekte of handicap. Dus in plaats van zich zorgen te maken over de thuissituatie, of wat andere jongeren daarvan vinden, konden ze zich zorgeloos vermaken. En dat deden ze!

In de bus onderweg naar Grootebroek – Happy Days, werden al vriendschapsbanden gesmeed. Tegen de tijd dat de zenuwen voor het karten waren overwonnen, waren sommigen al vrienden voor het leven. Met de belofte om contact te houden en volgend jaar – bij een volgende Dag van de jonge mantelzorger – weer samen een feestje te bouwen.

Jonge mantelzorger

Een jonge mantelzorger is een kind of jongere die thuis woont met iemand die langdurig ziek is, een handicap heeft of een psychische ziekte of verslaving. Het gaat om kinderen en jongeren tot ongeveer 25 jaar. Zij hoeven niet per se zelf te helpen in de verzorging. Zorgen om de zieke kan al invloed hebben op (school)prestaties en (psychische) gesteldheid nu en in hun latere leven. Jonge mantelzorgers die zich aanmelden bij het Mantelzorgcentrum via www.mantelzorgcentrum.nl/aanmelden, ontvangen informatie over de volgende Dag van de Jonge mantelzorger en krijgen bovendien twee bioscoopbonnen.