20180812 124507 BorderMaker

Afgelopen maart zijn er maar liefst 14 cursisten geslaagd voor het EHBO diploma bij EHBO vereniging Winkel - Nieuwe Niedorp.

Vele van de nieuwe EHBO’ers zijn dit seizoen al actief geweest met EHBO hulpverlening op verschillende evenementen in Winkel en Nieuwe Niedorp. Denk daarbij aan Dobberdag, diverse kinderkermissen, sportevenementen en de autocross. Maar ook bij de Floralia waren ze weer present en zondag zullen ze ook bij de Corso aanwezig zijn. Zonder de inzet van gediplomeerde EHBO'ers kunnen deze evenementen niet doorgaan.

Ook zijn verschillende EHBO’ers via Hartslag.nu gealarmeerd om te assisteren bij een reanimatie in het dorp. Via de EHBO vereniging hebben ze geleerd hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan als eerste doet, hoe je moet reanimeren en in welk tempo en hoe je een AED aansluit en bedient. Oftewel, handelingen die van levensbelang zijn!

Flyer EHBO Cursus 2018

Dit najaar geeft EHBO vereniging Winkel - Nieuwe Niedorp twee cursussen; een eendaagse reanimatie-AED cursus en een 4-daagse basis EHBO cursus. Het aantal inschrijvingen is beperkt, dus meldt u op tijd aan.

Hiermee hoopt men de groep actieve vrijwilligers te vergroten en bij te dragen aan het voortbestaan van de vele mooie evenementen in onze dorpen. Maar nog belangrijker; u leert wat u kunt doen als iemand uw hulp echt nodig heeft!

Aanmelden kan via het adres op de bovenstaande flyer.

Foto: Ingezonden