Screenshot 2017 12 01 at 20.22.56

Stichting Nieuwe Buren Niedorp krijgt een mooi bedrag uit het Omgevingsfonds van Vermilion Energy B.V.

In het begin van dit jaar is de Stichting Nieuwe Buren Niedorp opgericht. Daarvoor was er al een werkgroep actief. Het doel van de Stichting is, het bevorderen van de integratie van vluchtelingen met een verblijfstatus. De Stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van een taalcafé, sport-, natuur-, ontspannings- en cultuurevenementen. De Stichting heeft een vijftiental zeer actieve vrijwilligers.

Dit jaar zijn wij met Oude en Nieuwe Buren naar de ijsbaan geweest. Elke donderdagavond is er voetbaltraining. Er is een tuinproject. Van de zomer was er een heus tuinfeest. En niet te vergeten het Mini Festival in de Fenix-kerk. Dit is zomaar een greep uit de activiteiten.

Om deze activiteiten te continueren en om ook nieuwe zaken op te pakken is een maatschappelijke schenking aangevraagd en verkregen via www.vermilionenergy.nl dit komt uit het Omgevingsfonds van Vermilion Energy the Netherlands B.V. Dit fonds is een onderdeel van het internationale Ways of Caring programma van Vermilion. Het doel is om door middel van maatschappelijke schenkingen een positieve bijdrage te leveren aan de omgeving waarin de onderneming met projecten actief is.

Om de maatschappelijke impact zo groot mogelijk te maken, heeft Vermilion ervoor gekozen een bijdrage te leveren op de volgende vier gebieden:

Kansrijke samenleving

Gezondheid & veiligheid

Milieu

Vermilion’s culturele identiteit Stichting

De Nieuwe Buren kreeg de bijdrage op grond van een Kansrijke samenleving.

De cheque werd uitgereikt tijdens het Taalcafé, welke elke vrijdag (behoudens de schoolvakanties) om 9.30 uur plaatsvindt in De Roode Eenhoorn. Dit Taalcafé stond in het teken van de Sinterklaasviering.

Foto: Ingezonden