Boekhandel Plukker 55555 640x480

De auteurs van het succesvolle boek over de HBS school “Wij van de HBS” komen 10 november. om 19.30 uur, naar boekhandel Plukker in Schagen om te vertellen en herinneringen op te halen aan de HBS.

Daarna zal generaal-majoor b.d. A.J. Van Vuren (Spanbroek), een van de bekendste Nederlandse militairen, herinneringen ophalen aan zijn hbs-jaren. Het laatste programmaonderdeel is 'de grote HBS-quiz'.

Enkele honderdduizenden scholieren gingen tussen 1864 en 1974 naar de Hogere Burgerschool. Ze hadden geluk want de HBS is de parel uit de Nederlandse onderwijsgeschiedenis.

De HBS was in tegenstelling tot het gymnasium gericht op praktisch toepasbare vakken. HBS'ers werden voorbereid op belangrijke posities in de moderne maatschappij. Zij moesten, zo was het plan, van Nederland weer een welvarende samenleving maken. En dat lukte. In het hele land kwamen moderne scholen die tot ver na 1974 een voorname klank zouden behouden.

Wij van de HBS staat vol met nieuwe feiten, beeldmateriaal en bevat onvergetelijke verhalen van Jan Mulder, Freek de Jonge, Neelie Kroes, Maarten 't Hart, Willeke van Ammelrooy, Gerrit Zalm, Herman Koch, Maarten Spanjer, Frits Spits en Hedy d'Ancona.

De auteurs Roelof Bouwman en Henk Steenhuis vertellen over de HBS en over de manier waarop ze hun boek hebben geschreven. Generaal-majoor b.d. A.J. Van Vuren (Spanbroek), een van de bekendste Nederlandse militairen, zal met de aanwezigen herinneringen ophalen aan de HBS-jaren. Het laatste programma-onderdeel is 'de grote hbs-quiz' waar iedereen aan kan meedoen, een quiz waaruit zal blijken of u goed genoeg zou zijn geweest om de hbs te volgen.

De grote HBS avond bij Plukker Schagen, 10 november, aanvang 19.30 uur.

Kaartjes reserveren a 5 euro incl. consumptie in de boekhandel of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Voor informatie www.boekhandelplukker.nl