bakboek bakken met haver

Op zaterdag 16 september kunnen gezonde baksels bij Plukker geproefd worden.

Natascha van der Stelt- auteur van het boek Bakken met haver, is gestopt met het eten van suikers en koolhydraten, en voelt zich daarom veel beter. Maar omdat ze toch zin heeft in af en toe iets lekkers is ze gezond gaan bakken. Daar schreef ze een kookboek over.

Het kookboek “Bakken met haver” van Natascha van der Stelt is onlangs verschenen. In dit unieke boek staan zestig recepten voor heerlijk klein en groot gebak met als basis haver in plaats van tarwe en er wordt geen suiker in haar recepten gebruikt.

Lekkere appeltaart, cheesecake, kruidkoek of kokosmakronen zonder suiker, zoetstoffen of tarwe. In Bakken met haver presenteert Natascha zestig recepten voor heerlijk klein en groot gebak zoals koekjes, cake en taarten maar bijvoorbeeld ook voor scones en pasteien. Als basis gebruikt ze haver in plaats van tarwe. De smaakmaker suiker wordt vervangen door onder meer de subtielere smaken van echte vanille, kokos en kaneel. Van haar grootvader die bakker was leerde Natascha van der Stelt ambachtelijk brood en banket bakken.

Op zaterdagmiddag 16 september is het mogelijk bij Plukker in Schagen te proeven hoe het gebak op basis van haver smaakt. Proeverij van 14.00-16.00 uur in de boekhandel op de Gedempte Gracht. Er kunnen vragen gesteld worden, en natuurlijk kan er geproefd worden van de heerlijk baksels die de auteur Natascha meeneemt.

Het kookboek “Bakken met haver” is kanshebber om de Kookboek van het Jaar 2017 te worden.

Voor verdere info zie www.boekhandelplukker.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.