woordeenwoord22 Custom

Op woensdagavond 11 mei, vanaf 19.30 uur komt Frank Westerman in het CultuurCafe van boekhandel Plukker om te vertellen over zijn nieuwe boek dat 21 april is uitgekomen. “Een woord voor een woord”.

In dit boek onderzoekt de bestseller auteur en voormalig correspondent/ verslaggever of het geschreven woord een antwoord kan zijn op terreur. Kaartjes voor deze lezing zijn te verkrijgen in de boekhandel of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; € 7,50 incl. consumpties. De pen is machtiger dan het zwaard.’ We willen het graag geloven. Maar is het waar? Als kind maakte Frank Westerman de Molukse treinkapingen van dichtbij mee; als correspondent was hij getuige van de Tsjetsjeense terreur in Rusland. Vanuit deze ingrijpende ervaringen voert hij de lezer mee naar een reeks gijzeldrama’s van Bovensmilde tot Beslan. In “Een woord een woord” test Frank Westerman de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Hij mengt zich onder terrorisme-experts in Parijs en drinkt muntthee met een ex-treinkaper die dichter is geworden. Om aan den lijve te voelen wat taal kan uitrichten tegen terreur volgt hij een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie. Wat vermag het woord tegen de kogel? Een woord een woord is een bevlogen zoektocht naar een weerwoord op terreur - op het snijvlak van beschaving en barbarij.

Frank Westerman (Emmen, 1964) studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Hij was correspondent van de Volkskrant en NRC Handelsblad in Belgrado en Moskou. Als schrijver brak hij door met De graanrepubliek (1999). Najaar 2013 verscheen Stikvallei. Zijn El Negro en ik (2004) is bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs. Met meer dan veertig vertalingen in zestien talen is Frank Westerman een van de meest succesvolle Nederlandse auteurs in het buitenland. Frank Westerman maakte eind 2013/begin 2014 zijn debuut als tv-presentator van het zeven-delige NTR-programma 'Nederland in 7 Overstromingen'.

Het boek “Een woord voor een woord” verschijnt 21 april. Woensdagavond 11 mei is Frank Westerman in CultuurCafe Plukker om een lezing te geven over dit boek en met u te discussiëren over de kracht van het woord.

Kaarten a € 7,50 incl. consumpties te verkrijgen bij boekhandel Plukker of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.