Boekhandel Plukker E2aa 640x480

Op zaterdag 7 maart vindt bij boekhandel Plukker en bij Pagina Plukker de aftrap van de Boekenweek plaats met de traditionele Boekenweekborrel.

Vanaf 14.00 uur is er cabaret, muziek en een drankje en een hapje voor alle liefhebbers van lezen. Dit jaar schreef Dimitri Verhulst het Boekenweekgeschenk 2015. De 80ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart 2015 en heeft als thema ‘waanzin’, onder het motto: Te gek voor woorden.

Op zondag 15 maart kan er op vertoon van het Boekenweekgeschenk weer de hele dag vrij gereisd worden met NS. Pieter Steinz schreef het Boekenweekessay over waanzin in de literatuur dat in de Boekenweek voor 2,50 te koop is. De hele week zijn er activiteiten bij boekhandel Plukker in het kader van de Boekenweek. Op zaterdagmiddag 7 maart vindt de traditionele Boekenweekborrel bij boekhandel Plukker en bij Pagina Plukker in het Makadocentrum plaats van 14.00 tot 17.00 uur. Cabaretier Rop Janze zal optreden met zijn Poezie jukebox en met toepasselijke waanzinnige sketches. Morena Stevens verzorgt met haar harp de muzikale omlijsting. Vrijdagavond 13 maart om 19.30 vindt de boekpresentatie van Benito Kaarsbaan uit Schagen plaats. Hij schreef een boek over de kunst van het leren rekenen. Benito overhandigt het eerste exemplaar aan wethouder Ben Blonk http://www.graviant.nl/reken-je-wijs.html

Zaterdag 14 maart vanaf 14.00 uur kunnen ouders op hun gemak winkelen bij boekhandel Plukker want hun kinderen worden dan voorgelezen in het Cultuurcafe vanaf 14.00 uur door Suzanne Buis. Zij leest voor en vertelt over haar nieuwe boek “Lizzy traint dolfijnen”. Tijdens de Boekenweek is het tweede kopje koffie in het CultuurCafe gratis. Boekhandel Plukker en Pagina Plukker organiseren een Boekenweek prijsvraag. Bij Pagina Plukker en bij boekhandel Plukker kan een Plukkerbon t.w.v. 40 euro gewonnen worden. Zondag 15 maart is het mogelijk vrij te reizen met de trein en het Boekenweekgeschenk. Op woensdag 18 maart geeft historicus Herman Pleij een lezing in Igesz in het kader van 600 jaar Stasrechten Schagen. Kaarten a 10 euro te verkrijgen bij boekhandel Plukker. I.s.m. Wat bezielt Schagen en 600 jaar stadsrechten Ook bij bestellingen via de webshop van boekhandel Plukker krijgt u het Boekenweekgeschenk geleverd bij boek bestellingen boven 12,50. Voor nadere info en reserveringen zie: www.boekhandelplukker.nl.