Boekhandel Plukker 55555 640x480

“Avond van het informatieve boek voor Juf & Meester” thema Kunst in de Klas.

Woensdag 21 februari vanaf 19.30 uur organiseert boekhandel Plukker in Schagen weer een “Avond van het informatieve boek voor Juf & Meester”. Thema van de deze avond is dit keer "Kunst in de klas". Spreker is Manon Berns, schrijfster van de kinder serie “Blockbusters” die over kunst gaat. Ze is afgestudeerd in kunst en beleid aan de universiteit Groningen. Manon Berns heeft verschillende activiteiten ontwikkeld om kunst in de klas te behandelen, zoals een quiz en opdrachten. Alle juffen en meesters van basisscholen uit de regio worden van harte uitgenodigd om gratis bij deze avond aanwezig te zijn. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of ze nu voor een museum, haar eigen galerie, kunstverzamelaar of krant werkt, in de banen van Manon Berns draait het om kunst. Hoe kunnen kinderen kunst nou saai vinden, vraagt ze zich af. Kunst is soms grappig, raar, spannend, anders of niet te begrijpen, maar saai? Om dat te laten zien besloot ze de spannende kinderboekenserie De Blockbusters te schrijven met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol.

Ze vertelt tijdens haar presentatie over het belang van kunst voor kinderen in het basisonderwijs en over haar populaire Blockbusters-serie (voor 10+) in het bijzonder. Er zijn op dit moment drie delen verschenen: Het Picasso Mysterie, Het geheim van Monet en De verborgen dromen van Dalí. Het vierde deel verschijnt deze zomer

Er zal voldoende tijd zijn voor de leraren om met elkaar bij te praten en elkaar te inspireren onder genot van onze uitgebreide theetafel.

Er is een goodiebag voor alle aanwezigen.

De toegang tot deze avond is gratis. Wel graag opgeven met vermelding van je school. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het programma van de Informatieve avond voor Juf & Meester

Woensdag 21 februari

19.30 uur Inloop

19.45 uur Presentatie Manon Berns over Kunst in de Klas

20.15 uur Vragen en gesprek over het behandelen van kunst in de klas

20.45 pauze /informatieve boekentafels

21.00 uur tips van de nieuwste informatieve boeken

21.30 uur Einde / goodiebag afhalen

Het is op de avond mogelijk om boeken aan te schaffen. Ook op rekening.