comp17 Custom

Copiatek zet zich in voor het initiatief van recycling of hergebruik van uw afgeschreven computer apparatuur.

Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier.zorgt In het kader van circulaire economie en meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen halen wij in geheel Nederland bij bedrijven, gemeenten, instellingen en scholen afgeschreven ICT op voor de sociale werkvoorziening en dagbesteding. Dit zijn een deel van de huidige deelnemers waaronder gerenommeerde bedrijven, gemeenten (oa Alkmaar en Heerhugowaard), zorginstellingen, het IJsselland Ziekenhuis en nu bijna 600 scholen (van Delfzijl tot Sittard).

Het ophalen in geheel Nederland is gratis. Wij komen op afroep bij de deelnemers langs. Onze deelnemers maken nu gebruik van ons online ophaalformulier.

Wij zijn partner van Leergeld Nederland, lid van MVO Nederland en De Normaalste Zaak. Daarnaast zijn we gecertificeerd Microsoft Refurbisher. Data wordt op verzoek gecertificeerd verwijderd.

Alles wat nog goed is krijgt een nieuw leven via onder andere de afdelingen van stichting Leergeld, verenigingen en de kringloopwinkels en alles wat echt oud is word duurzaam gerecycled dus geen dumping in derde wereld landen. Naast het inzamelen van afgeschreven ICT ondersteunen we nu ook partijen die wat extra handjes nodig hebben voor het vervangen van hardware waar geen dure krachten voor nodig zijn. Zoals bij voorbeeld het vervangen van werkplekken op een aantal locaties.

Wij werken momenteel voor diverse gerenommeerde verhuisbedrijven met betrekking tot ICT werkzaamheden. En met trots laat ik u weten dat wij nu ook in opdracht van diverse zorginstellingen de 2e hands computers leveren en onderhouden bij alleenstaande minderjarige vluchtelingen die gehuisvest worden op diverse locaties in Nederland.

Momenteel zijn er gesprekken gaande op meerdere plekken in Nederland voor het creƫren van ICT leer-/werkplekken voor jongeren die ook een plek op de arbeidsmarkt verdienen. We zijn in Amsterdam gestart met het eerste ICT leer-/werkproject per 1 oktober 2016 in samenwerking met kringloopketen Rataplan en PITS Refurbishment onderdeel van jeugdinstelling Spirit. En tot slotte hebben wij een geweldige partner gevonden in Van Ameyde.

Meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij projecten betrekken. Dat blijft ons streven en onze missie.

Misschien zijn er bedrijven, die ook op deze manier de oude computerapparatuur een nieuw leven willen geven.

Kijk voor meer informatie op: www.copiatek.nl