2o15 uurwerkmaken Custom

Onder het motto 'Beleef het Sieraad' organiseren de Nederlandse juweliers, goudsmeden en uurwerkherstellers op zaterdag 5 november voor het tweede jaar een open dag voor een inspirerende kennismaking met een van de mooiste ambachten.

Tijdens deze dag kunnen bezoekers bij deelnemer Juwelier Leguit [her]ontdekken hoe zij werken en gebruikmaken van traditionele én innovatieve technieken en kostbare materialen. Duik in de schatkist van uw juwelier, goudsmid en uurwerkmaker.

In deze schatkist zitten vooral vakmanschap, liefde voor het vak en tal van ideeën om iemand iets van goud of zilver als geschenk te geven. Met een horloge, ketting, ring of een ander luxe voorwerp van edelmetaal, geeft men niet alleen blijk van bijzondere waardering, zeker wanneer het gegraveerd is, maar ook iets van blijvende waarde.

Tijdens Beleef het Sieraad kunt u bij Juwelier Leguit twee workshops volgen, geschikt voor kind en volwassene: Edelsteenarmband rijgen en zilveren naamplaatje slaan (€ 10,-) en Zilveren naamplaathangertje slaan ( 5,-), aanmelden vóór 5 november bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U mag een kijkje achter de schermen nemen bij één van de mooiste ambachten. Tijdens deze dag worden er doorlopende demonstraties en uitleg gegeven door Goudsmid TILS en Uurwerkmaker Rob in het atelier.

Omdat Juwelier Leguit het 50 jarig jubileum viert is het vervangen van uw oude horlogebatterij, alleen op deze dag € 0,50 en mag u meekijken. Hiervoor wordt het oude paard van stal gehaald. “Kees Duin” een oud werknemer die heel lang heeft gewerkt in de Juwelier. En u kunt gratis uw sieraden laten taxeren.

Juwelier leguit is trots op hun vak en hun met zorg samengestelde collectie en dat willen wij graag laten zien" zegt “Rob Leguit”. Ze zijn op deze speciale dag open van 9:00 – 17:00. U bent dus van harte welkom." www.juwelierleguit.nl of www.beleefhetsieraad.nl

Een dag om nooit te vergeten!