IMG 3966 BorderMaker

De Westfriesedijk is tot en met eind oktober afgesloten voor het doorgaande verkeer, toch was er volop bedrijvigheid waar te nemen op de dijk op deze vrijdag.

De bietencampagne is in volle gang op dit moment. Ook het werk bij de agrariërs gaat door, daarom was het heel mooi, dat dit stuk van de dijk wel goed bereikbaar was.

De agraiërs zijn al weken druk bezig om de bieten van het land te halen. Het afvoeren van de grote hoeveelheid gebeurt met grote vrachtwagens, die netjes op hun beurt staan te wachten bovenaan de dijk, tot het moment, dat de wagen volgeladen kan worden. dan worden de wagens met grote stuurmanskunst in de kleinste hoekjes op het erf neergezet.

 IMG 3975 BorderMaker

Vervolgens worden deze vrachten over de weg naar Groningen gebracht, waar één van de fabrieken van de Suikerunie staat, deze zorgt voor de verdere verwerking. Niet alleen de chauffeurs van de vrachtwagens kunnen goed sturen, ook de kraanmachinist "speelt" met zijn graafmachine en vult met grote snelheid de grote vrachtwagens.

In deze periode van het jaar wordt er zeven dagen per week, 24 uur per dag naar de fabriek in Groningen gereden, vanuit alle delen van het land.

IMG 20161021 WA0001 Custom

IMG 20161021 WA0004 Custom