Afbeelding TVblik genomineerd voor Website van het Jaar Medium

TVblik.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2016.

De in 2007 in Niedorp opgestarte website is maandelijks meer dan 1,5 miljoen gebruikers van dienst en is dit jaar genomineerd voor dé online publieksprijs van Nederland.

De Website van het Jaar verkiezing is dé online publieksprijs voor de beste en populairste websites. De verkiezing wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd door MetrixLab. De awards voor de beste en populairste websites worden toegekend op basis van publiekstemmen. In 2015 zijn er meer dan 800.000 stemmen uitgebracht. Iedereen kan stemmen op websitevanhetjaar.nl. Iedere stemmer maakt bovendien kans op mooie prijzen.

TVblik is in 2007 gestart. In de basis is TVblik een platform waarop het totale online televisieaanbod op eenvoudige wijze is terug te vinden. Al gauw werden de functionaliteiten van TVblik uitgebreid, met onder ander een televisieforum, de dossiers met televisieoverzichten per bekende Nederlander, persoonlijke overzichten, wekkers en een gebruiksvriendelijke tvgids. Al deze uitbreidingen zorgen ervoor dat de televisie-uitzendingen zo gemakkelijk mogelijk te vinden zijn. Tegenwoordig worden er dagelijks ongeveer honderd uitzendingen aan TVblik toegevoegd en zijn er meer dan 38.000 dossiers van bekende Nederlanders terug te vinden op TVblik. In het televisieseizoen, de wintermaanden, wordt TVblik maandelijks bezocht door meer dan 1,5 miljoen unieke gebruikers.

TVblik is ontwikkeld door drie vrienden uit Nieuwe Niedorp. Hun bedrijf Internetblik bestaat nu uit een klein, hecht creatief team. Naast TVblik ontwikkelde zij ook Knibble, dé vergelijkingssite om echt te beknibbelen op iedere elektronica aankoop.

Naar de stembus