skate2 020 640x480-BorderMaker

Wij duiken zes weken lang dagelijks in het zeer grote foto-archief van PeWi's Nieuwspagina en blikken dan even terug met een oud bericht.

Al vele jaren zijn Albert S. en Walter B. uit Winkel deelnemer aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. In 2011 sloten de heren zich voor één jaar aan bij een groep enthousiaste schaatsers uit Nieuwe Niedorp die voor Skate4Air gingen deelnemen aan de barre tocht. Skate4Air maakt zich sterk voor Cystic Fibrosis, de taai-slijm ziekte. Om geld in te zamelen organiseerde het team verschillende activiteiten.

In de Fenixkerk in Nieuwe Niedorp werd een "Winterkost" avond gehouden, die al zeer snel volgeboekt was. Op deze avond was ook schaatser Jochem Uytdehaage aanwezig, hij vertelde zijn schaatsverhaal, maar ook dat hij door de ziekte van zijn nichtje nog meer betrokken was bij de organisatie. Zelfs Piet Paulusma kwam in die periode nog naar Nieuwe Niedorp, om de actie onder de aandacht te brengen.

Het is voor de schaatsers een zware wedstrijd geworden, die helaas niet iedereen tot een goed einde heeft weten te brengen. Weer terug in Nederland konden de heren hun verhaal uitgebreid vertellen, aan de hand van een grote fotoserie, in de het clubgebouw van IJs en Volksvermaak, de IJsclub van Nieuwe Niedorp.